مهارت های زندگی

مقالات کاربردی مهارت های زندگی

مهارت های زندگی

مقالات کاربردی مهارت های زندگی

  • ۰
  • ۰

مثل معروفی وجود دارد که می‌گوید افراد پیش از سخنرانی آماده هستند تا شلاق بخورند اما در مقابل دیگران حاضر نشوند؛ این در حالی است که در پایان آن حاضر هستند گلوله بخورند و به کار خود ادامه دهند! برای خیلی‌ها سخنرانی دستِ کمی از جنگ‌ها و کشمکش‌های داخلی یک کشور ندارد. در چنین شرایطی هر بخش از بدن ساز خودش را می‌زند و هماهنگ کردن متن با آن چه که واقعا روی صحنه اتفاق می‌افتد تقریبا غیرممکن می‌شود. سخنرانان بزرگی مثل هانری وارد‌پیچر در ابتدا از سخنرانی کردن هراس داشتند اما به سبب شرایط شغلی و مسائلی که با آن درگیر بودند مجبور شدند بین تمام بخش‌های بدن اتحاد ایجاد و به این وسیله کم‌تر دست و پای خود را در سخنرانی گم کنند. کارشناسان بر این باور هستند که شکست‌ها، ترس‌ها و هراس‌های ناشناخته بیهوده ما ناشی از باور اشتباه میان سخنرانان است که تحرک را از سخنرانی می‌گیرد و تمام نقشه‌های یک سخنران را نقش بر آب می‌کند.

پیش از این اشتباهات نابخشودنی در سخنرانی را مرور کردیم و دانستیم که بی هدف سخن گفتن، عدم ایجاد این اشتیاق در مخاطب، تنبلی و حرص بیش از حد سخنران از جمله عواملی هستند که باعث شکست او می‌شوند. به جز این اشتباهات گاهی سخنران مغلوب تصورات مردود در سخنرانی می‌شود که خیلی زود باید رد آن‌ها را از ذهن بزداید. هنوز هم باورهای اشتباه دیگری میان سخنرانان وجود دارد که خیلی از سخنرانان بدان گرفتار هستند. در ادامه مروری خواهیم داشت به برخی از این باورهای غلط و سپس راه‌های دوری جستن از هر یک را بررسی می‌کنیم.

5 باور اشتباه میان سخنرانان که باید از آن‌ها دوری کرد

بخشی از باورهای غلطی که در ذهن سخنرانان وجود دارد و در آن‌ها به عادت تبدیل شده است را با هم می‌خوانیم:

بازیگری و حرکات تصنعی

ارائه یک سخنران باید معتبر، اصیل و کاملا طبیعی باشد. یک باور اشتباه میان سخنرانان این است که مخاطبان بیش‌تر به سخنران پرسروصدایی که تمایل به خودنمایی و شوخ‌طبعی دارد توجه نشان می‌دهند و از این رو سخنران کم کم از خود واقعی و طبیعی خود فاصله می‌گیرد و شبیه به هر سخنران دیگری می‌شود که از او الگو گرفته است.

مشاهده مقاله  گرفتن بازخورد از مخاطب: چه طور دیگران را وادار به تعامل کنیم؟

در اطراف شما فردی آرام و کاملا درونگرا وجود دارد که تا زمانی که با او صحبت نکنید، او هم لب به سخن نمی‌گشاید؟ اگر چنین فردی را در اطراف خود می‌شناسید حتما دیده‌اید وقتی شروع به صحبت کردن می‌کند همه سکوت اختیار نموده و شش دانگ حواسشان را به سمت او متمرکز می‌کنند. تجربه نشان داده است که این وضعیت روحی و چنین سکوتی که بعد از مدتی به این شکل شکسته می‌شود خیلی بیش‌تر از یک سخنران پرهیاهو که با سعی دارد با حرکات تصنعی جلب توجه کند، مطلوب مخاطبان واقع می‌شود.

باور اشتباه میان سخنرانان

هرگز در طول ارائه یک سخنرانی یک شخصیت جدید از خود ایجاد نکرده و به جادوهایی که فکر می‌کنید به واسطه آن‌ها ممکن است بر مخاطبان پیروز شوید تکیه نکنید!

چه طور این باور را در خود ریشه‌کن کنیم؟

به یاد داشته باشید که مخاطب به یک سخنران واقعی واکنش نشان می‌دهد؛ سخنرانی که همان طور که در صحنه سخنرانی حاضر می‌شود در زندگی واقعی خود نیز حضور داشته باشد. به همین منظور برای از بین بردن این باور اشتباه میان سخنرانان به خودتان در زندگی واقعی فکر کنید. در زندگی خود چه شکلی هستید؟ چه شخصیتی دارید؟

نقاط بالت و اسلایدهای بی‌اثر

طراحی و تنظیم عنوان‌ها اسلایدها در سخنرانی‌ها یکی از مهم‌ترین بخش‌های بصری می‌باشد که استفاده بیش‌ از حد از بالت‌ها یا اسلایدها آن را ضعیف می‌کند. این باور غلط بین همه وجود دارد که تمامی اسلایدها باید در یک قالب ثابت و واحد تنظیم شوند و به یک شکل باشند. و این دقیقا همان چیزی است که باعث می‌شود پای سخنرانی بلنگد!

مشاهده مقاله  راهنما تجهیز و آماده‌سازی محل سخنرانی برای تمرین و اجرا (1)

بالت‌ها بخش دیگری هستند که به صورت مکرر در تهیه اسلایدها مورد استفاده قرار می‌گیرند اما در حقیقت وجود این نقطه‌های توپر بزرگ در هر یک از اسلایدها و در تیم حجم منطقی نیست.

چه طور این باور را برای همیشه از بین ببریم؟

در صورتی که اطلاعات جزئی زیادی دارید که فکر می‌کنید شاید برخی به این داده‌ها نیاز دارند می‌تواند یک فایل متنی را به صورت سند در انتخاب پاورپوینت ضمیمه کنید و آن را در اختیار همه قرار دهید. به این روش می‌توانید از به کارگیری بالت‌ها به صورت مکرر جلوگیری کنید. علت این کار هم مشخص است؛ پاورپوینت‌ تنها ابزاری بصری برای نمایش چکیده‌ای از مطلب یا عناوین به مخاطب است؛ نه یک گزارش چندین و چند صفحه‌ای!

به جای استفاده از بالت و اسلایدها‌ی بی‌اثر، از تصاویر با کیفیت عالی استفاده کنید. دقت کنید که کیفیت تصاویر خیلی بیش‌تر از متون در خاطر مخاطب باقی می‌مانند

برخی از پاورپوینت تحت عنوان “رسانه نگاه” یاد می‌کنند. رسانه‌ای که باید با نگاه لحظه‌ای مرور شود به اندازه همان نگاه هم زمان می‌برد تا طراحی شود

 

مقالات روانشناسی خانواده را کلیک کنید

سایت دانشگاه زندگی را دنبال کنید

  • ۹۹/۰۲/۱۳
  • سکینه اوجی

نظرات (۱)

۝۝۝۝♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥۝۝۝۝

۝۝۝۝♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥۝۝۝۝

 

هم میهن ارجمند! درود فراوان!

 با هدف توانمند سازی فرهنگ ملی و پاسداری از یکپارچگی ایران کهن

"وب بر شاخسار سخن "

هر ماه دو یادداشت ملی میهنی را به هموطنان عزیز پیشکش می کند.

خواهشمنداست ضمن مطالعه، آن را به ده نفر از هم میهنان ارسال نمایید.

 

آدرس ها:

 

http://payam-ghanoun.ir/

http://payam-chanoun.blogfa.com/

 

[گل]

 

۝۝۝۝♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥۝۝۝۝

۝۝۝۝♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥۝۝۝۝

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی